Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасене при подаване на газ 1.9JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасене при подаване на газ 1.9JTD

Здравейте, приятели. Прочетох доста теми със сходен проблем, но мисля, че в случая трябва да се подходи малко по-индивидуално. Колата е 1.9JTD 115 кс. Предисторията е, че докато карах преминах през неравности, колата се разтресе и заглъхна, намаля притока на гориво сякаш, не можех да вдигна над 4000 оборота и угасна. Изчаках малко и се заслушах в помпата в резервоара- жужеше, запалих поработи малко форсирах я поработи пак малко и угасна, след това процедурата наново. На четвъртия път помпата отказа да работи. След консултация с доста реномиран механик на дизелови мотори извода беше 100% помпата в резервоара. Смених я с втора ръка такава, на старата имаше доста отлагания по цедката. Колата пали но при подаване на газ се променя ритъма на работа и угася. С две думи и със старата и с новата ефекта е еднакъв Размених релетата отпред пред акумулатора, това на помпата и съседното, резултат- същият. Предния ден смених въздушния филтър и заредих гориво. Утре ми предстоят замервания с електричар и още един механик. Моля дайте насока накъде да насоча търсенето. Благодаря Ви!

Горивен филтър първо.
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

Здравей колега,
      пишеш, че си заредил гориво. Да не би нафтата, която си заредил да е некачествена, т.е. да има вода или други адитиви? На чичо ми Корса-та имаше същите симптоми. Тогава откачихме маркуча, който е преди помпата за високото налягане и го поставихме в едно пластмасово шише. След това на няколко пъти даде на контакт и не мога да ти опиша количеството "гориво" в шишето какво беше - бистра водица. Съветвам те да пробваш процедурата и да видиш какво си заредил.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Да не са ти сипали бензин?
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Благодаря за отговорите! Не, не са сипали бензин, въпреки че нафтата изглежда много на олио и е горе-долу със същата плътност, след това карах около 20 километра; филтъра е на около 5000 километра, въпреки, че предвид нашите горива това не е малко. Утре ще сменя отново филтъра, знам че е необходима диагностика, но живея точно пред голям сервиз, с необходимата техника и хората не пожелаха да се заемат, явно е по-рентабилно да сменяш гуми и разни консумативи, за това съм малко обезкуражен и явно трябва да се оправям сам, с ваша помощ разбира се.

Comment

Никой не иска да прави алфи, за това не искат да се заемат.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Регулатор горивен е може би за смяна.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Както те съветва чистачу, провери регулатора, продухай му цедката и ли е премахни!
                Но като за начало направете диагностика. може и в помпата да е проблема!
                Щом колата си пали, едва ли е електрически проблем, щом е имало боклуци по помпата в резервоара, най-вероятно те са направили белята.
                sigpic
                Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                147 JTDm 140-Малката манекенка
                GT- JTDm 150

Comment

Горивният филтър е сменен и ефекта е същият. Човека за диагностиката не можа да я извърши днес, поради проблем в кабела или буксата. Регулатора не съм го свалял още- утре. Възможно ли е в някоя дюза да е проблема? На празен ход мотора работи нормално и плътно както попринцип. И още нещо да попитам помпите в резервоара на 1.9 и 2.4 взаимозаменяеми ли са?
                  Междувременно ако има колега от Варна, който да има регулатор за продаване и види темата, моля да ми пише ЛС. Благодаря Ви много за помощта!

Comment

Колега, спри да сменяш така. Или иди в сервиза на Иво, тук ще намериш инфо за него или намеря някой да ти направи първо диагностика, в противен случай ще дадеш маса пари за нацелване на проблема и ще хвърлиш много нерви и накрая пак диагностика

Comment

Working...
                    X